Πιστοποίηση Πραγματογνωμόνων

21/07/2020Πιστοποίηση Πραγματογνωμόνων

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ανακοινώνει πως όλοι οι συμμετέχοντες στην 1η Σειρά Πιστοποίησης ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τις εξετάσεις και πλέον οι πρώτοι Πιστοποιημένοι Επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Πραγματογνώμονες είναι γεγονός. Οι  πραγματογνώμονες μέλη του Συλλόγου πιστοποιήθηκαν στα πλαίσια των οδηγιών της FUEDI (The European Federation of Loss Adjusters Experts) και σύμφωνα με τα υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα που εφαρμόζονται για την επαγγελματική πιστοποίηση των μελών της σε όλη την Ευρώπη.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων http://www.labrmi-unipi.gr/el/normal/home, διευθυντής του οποίου είναι ο γνωστός και στην ασφαλιστική αγορά, καθηγητής κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών ζημιών είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της FUEDI της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων. Οι πιστοποιημένοι πραγματογνώμονες  το Ελληνικού Συλλόγου αναγνωρίζονται ως ισότιμοι επαγγελματίες με τους συναδέλφους από το εξωτερικό. Στα πιστοποιημένα μέλη απονέμεται ο τίτλος Πραγματογνώμων FUEDI ELAE (European Loss Adjusting Expert)

Ήδη προγραμματίζεται η 2η Σειρά Πιστοποίησης καθώς νέα μέλη εγγράφονται στον Σύλλογο και η απονομή των πιστοποιήσεων θα γίνει το προσοχές διάστημα σε ειδική τελετή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συλλόγου Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή κ. Νεκτάριο και την ομάδα του για την αμέριστη συμπαράσταση τους με την άψογη διενέργεια των εξετάσεων και συγχαίρει του επιτυχόντες για το επίτευγμά τους.