Επιστημονικοί Συνεργάτες

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Γιώργος Συμεωνίδης

Ο Γιώργος Συμεωνίδης θητεύει ως Εκτελεστικό Μέλος του Συμβουλίου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Είναι ένας εκ των τριών συντακτών της μελέτης – πρότασης Νεκτάριου – Τήνιου – Συμεωνίδη (ΝΤΣ) για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της Χώρας, η οποία εκπονήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωση Αναλογιστών Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πειραιώς και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ένωσης το Δεκέμβριο του 2016.

Ο Γιώργος Συμεωνίδης θητεύει ως Εκτελεστικό Μέλος του Συμβουλίου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Είναι ένας εκ των τριών συντακτών της μελέτης – πρότασης Νεκτάριου – Τήνιου – Συμεωνίδη (ΝΤΣ) για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της Χώρας, η οποία εκπονήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωση Αναλογιστών Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πειραιώς και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ένωσης το Δεκέμβριο του 2016. Η εν λόγω αναλογιστική μελέτη απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Εφαρμοσμένης Επιστημονικής Δημοσίευσης (Best Practical Paper Award) στο Συμπόσιο της Επιτροπής Συνταξιοδοτικών Παροχών και Κοινωνικής Ασφάλισης της Διεθνούς Ένωσης Αναλογιστών (Κανκούν 2017). Έχει μελετήσει εκτενώς το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας αλλά και άλλων κρατών, με αντίστοιχες διεθνείς δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια όπως: Εργαστήριο Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης για τις συντάξεις (Βερολίνο, 2012), Συνέδριο Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης (Βουδαπέστη, 2012), Σύνοδο Κορυφής για τις Συντάξεις (Άμστερνταμ, 2013, Χάγη 2015,2016), Συνέδριο Παγκόσμιας Τράπεζας για τις Συντάξεις (Washington DC 2014), Συνέδριο Κινεζικού Ινστιτούτου για τη Γήρανση (Shenzhen 2017). Έχει συνεχή συνεργασία με τους περισσότερους Διεθνείς Οργανισμούς για θέματα συντάξεων και Οικονομικών της Γήρανσης. Ήταν μέλος της Επιτροπής Τριλόγου για την Οδηγία IORP II για την Επαγγελματική Ασφάλιση (2ος Πυλώνας). Συμβούλεψε σε τεχνικά θέματα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Είναι μέλος της Επιτροπής Εκπόνησης των Stress Tests για τα ελληνικά Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης το έτος 2017.

Μιχαήλ Χουζούρης

Ο Μιχαήλ Χουζούρης είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σπούδασε Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα δημόσια οικονομικά στα ιδρύματα Universitat Pompeu Fabra

Ο Μιχαήλ Χουζούρης είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σπούδασε Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα δημόσια οικονομικά στα ιδρύματα Universitat Pompeu Fabra και Universitat Autonoma de Barcelona της Ισπανίας. Έχει συνεργαστεί με το Institut Català de la Salut (ICS) στα πλαίσια ερευνητικής μελέτης για το ισπανικό νοσοκομειακό σύστημα. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, και παρουσιάσεις σε συνέδρια με διαδικασία κριτών.