Επιστημονικό Προσωπικό

Επιστημονικό Προσωπικό

Αθανάσιος Κυριαζής

O Αθανάσιος Κυριαζής είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (2004-2008), Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης (2008-2009).  συντονιστής   Πολιτικής   Επιμόρφωσης και Ομάδων

O Αθανάσιος Κυριαζής είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (2004-2008), Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης (2008-2009). συντονιστής Πολιτικής Επιμόρφωσης και Ομάδων Μελετών του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (2010 - ). Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ (2010 - ). Μέλος της Επιτροπής για τη σύνδεση Εκπαίδευσης και Παραγωγής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (1998-2004). Επιστημονικός Σύμβουλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (1999-2001). Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (1992-1993). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σιβιτανιδείου Σχολής (1990-1994). Εξωτερικός Συνεργάτης - Σύμβουλος Επιχειρήσεων και διαφόρων φορέων σε θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιχειρησιακών Σχεδίων και Οργάνωσης Επιχειρήσεων, δράσεων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (1993-2004). Έχει συμμετοχή: σε Συμβούλια Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. στις συναντήσεις Γενικών Διευθυντών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ως εθνικός εκπρόσωπος), σε συναντήσεις με Υπουργούς Παιδείας και αρμόδιους φορείς –εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κίνας, Η.Π.Α., Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Αγγλίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Τυνησίας κλπ, σε επίσημες επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών κλπ στις συνόδους Πρυτάνεων και Προέδρων Τ.Ε.Ι.

Ευστάθιος Χατζικωνσταντινίδης

Βιογραφικό

Ο Ευστάθιος Χατζικωνσταντινίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην «Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου». Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο   Θεσσαλονίκης.

Ο Ευστάθιος Χατζικωνσταντινίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην «Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου». Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος της επιτροπής εξετάσεων του Υπουργείου Οικονομικών για την απόκτηση άδειας Αναλογιστή, Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (Ε.Σ.Ι.). Τα ερευνητικά του αντικείμενα αποτελούν ο Αναλογισμός, η Θεωρία Κινδύνου, η Θεωρία Χρεοκοπίας, τα Μοντέλα συλλογικού κινδύνου στα Αναλογιστικά Μαθηματικά, η Θεωρία Κατανομών, η Θεωρία Ροών, η Θεωρία Αξιοπιστίας, και οι Βέλτιστοι Πειραματικοί Σχεδιασμοί. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους, όπως τα εξής: Journal of Computational and Applied Mathematics, Scandinavian Actuarial Journal, Mathematics and Economics, Annals of the Institute of Statistical Mathematics, Advances in Applied Probability, Journal of Statistical Planning and Inference, Journal of Combinatorial Mathematics and Combinatorial Computing. Ήταν μέλος οργανωτικών ή και επιστημονικών επιτροπών των Ελληνικών και ξένων συνεδρίων όπως: 17th European Meeting of Statisticians (EMS) της Bernoulli Society, Θεσσαλονίκη, 12o Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, Σπέτσες, 13o Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, Φλώρινα, 14o Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, Σκιάθος, και 11th International Congress on Insurance: Mathematics and Economics, Πειραιάς.

Πλάτων Τήνιος

Βιογραφικό

O Πλάτων Τήνιος είναι οικονομολόγος, Eπίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1956 και πήγε σχολείο στην Αίγυπτο, Ελλάδα και Αγγλία.  Σπούδασε  Οικονομικά στο Καίμπριτζ (Μ.Α.  1982, Ph.D. 1985)  και στην  Οξφόρδη  (Μ.  Phil).

O Πλάτων Τήνιος είναι οικονομολόγος, Eπίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1956 και πήγε σχολείο στην Αίγυπτο, Ελλάδα και Αγγλία. Σπούδασε Οικονομικά στο Καίμπριτζ (Μ.Α. 1982, Ph.D. 1985) και στην Οξφόρδη (Μ. Phil). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Οικονομίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Βιομηχανίας (1987-1996) όπως και στην Εμπορική Τράπεζα. Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού από το 1996 ως το 2004. Ασχολείται ερευνητικά με την γήρανση του πληθυσμού, τα οικονομικά της εργασίας, την κοινωνική πολιτική και τα δημόσια οικονομικά. Έχει δημοσιεύσει στον χώρο των συντάξεων και της κοινωνικής προστασίας (Ασφαλιστικό: μια μέθοδος ανάγνωσης (2010) , Ζωή 50+ (2009)). Υπήρξε ο βασικός συντάκτης της Έκθεσης Σπράου για τις συντάξεις το 1997. Μεταξύ 1999 και 2004 ήταν μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.